Shortlist Heinsiusprijs 2019

De genomineerden voor de Daniël Heinsiusprijs 2019 voor de beste politicologische scriptie van het afgelopen jaar zijn bekend. Een jury bestaande uit Trineke Palm (Universiteit Utrecht), Mariken van der Velden (VU Amsterdam), Koenraad de Ceuninck (Universiteit van Gent), Iskander de Bruycker (Universiteit van Antwerpen) en Daphne van der Pas (UvA) hebben de shortlist gemaakt. De uitreiking van de Heinsiusprijs vindt zoals gebruikelijk plaats tijdens de plenaire bijeenkomst van het jaarlijkse Politicologenetmaal. Die bijeenkomst is op donderdagavond 13 juni in Antwerpen (zie https://politicologenetmaal.eu/). De genomineerden zijn in alfabetische volgorde:

– Lea Franke (Universiteit van Leuven): ‘Whom do public officials trust? A quantitative study combining public officials’ trust in citizens and interorganisational trust in the public sector in Sweden and France’
– Lea Smidt (Universiteit van Maastricht): ‘Can Civil Society be Socially Engineered? The Influence of EU Democracy Aid on Civic Participation in Africa.’
– Lisa van Dijk (Universiteit Twente): ‘Populist attitudes and political participation: hand and glove? Analysing populist citizens’ participation in political claim-making’
– Lars van Doorn (Universiteit Leiden): ‘Globalisation and Welfare State Spending: The Mediating Effect of Welfare State Programmes’ Institutional Structure’