Prijzen politicologenetmaal 2018

Op het politicologenetmaal 2018 is onder grote belangstelling de Els Witte Jaarprijs Politicologie voor de beste politicologische dissertatie van het afgelopen jaar uitgereikt aan Fransje Molenaar. Zij verdedigde  aan de Universiteit Leiden het proefschrift   Changing the rules of the game. The development and reform of party law in Latin America. Juryvoorzitter Steven van de Walle sprak van een theoretisch én empirisch indrukwekkend meesterwerk.

Hayo Raaphorst (Universiteit Maastricht) ontving de Daniël Hensiusprijs voor de beste politicologische masterscriptie. In zijn scriptie Countering the Realist Narrative on Common Diplomacy Coordination. A Political-Historical Analysis of European Political Cooperation formuleert hij volgens juryvoorzitter Silvia Erzeel een zeer overtuigende kritiek op de realistische benadering in internationale relaties. De jury is vooral onder de indruk van de uitstekende manier waarop interdisciplinariteit wordt toegepast.