Nominaties Heinsiusprijs 2018

De genomineerden voor de Daniël Heinsiusprijs 2018 zijn door de jury onder leiding van Silvia Erzeel (VUB) geselecteerd. De uitreiking voor de beste politicologische scriptie van het afgelopen jaar vindt plaats op donderdagavond 7 juni 2018, tijdens het jaarlijkse Politicologenetmaal in Leiden. De genomineerden zijn in alfabetische volgorde:

Bram Geurkink: Re-member Social Democracy. A Multilevel regression analysis of the change in ideological positions of social democratic parties in 24 OECD countries between 1945 and 2015 – Radboud Universiteit Nijmegen

Nora Kökce: Public Opinion and European Foreign Policy: Explaining ongoing Support for the Common Foreign Policy of the EU Member States – Universiteit Maastricht

Hayo Raaphorst: Countering the Realist Narrative on Common Diplomacy Coordination A Political-Historical Analysis of European Political Cooperation, 1970-1986 – Universiteit Maastricht

Samuel van Dijck: Cooperation, Obligation, Taxation. A Republican Critique of Corporate Tax Avoidance – Radboud Universiteit Nijmegen

Sigrid Van Trappen: Mohammed zkt. Stereotiepvrije kiezer: Een Quasi-experimenteel onderzoek naar stereotypen die kiezers gebruiken bij de beoordeling van etnische kandidaten in de Vlaamse politiek – Universiteit Gent

Robbert Visser: Institutional Boundaries on the Scope of Justice: Does state coercion imply a global scope of justice – Universiteit Leiden