Studie over 100 jaar SGP

In april 2018 bestaat de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) honderd jaar. Daarmee is zij de oudste politieke partij van Nederland. Door haar (vroegere) standpunten over media, vrouwen en theocratie is de SGP een opvallende partij. Ze kreeg echter nooit veel aandacht totdat zij nodig was om de minderheidskabinetten van premier Mark Rutte aan een meerderheid te helpen. Onder redactie van Hans Vollaard (Universiteit Utrecht) en Gerrit Voerman (Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen, Rijksuniversiteit Groningen) verschijnt nu het boek Mannen van Gods Woord. De Staatkundig Gereformeerde Partij 1918-2018. Daarin laten kenners van de SGP zien wat voor partij zij was en is. Ze beschrijven de veranderingen en de constanten in de partijgeschiedenis en laten zien hoe binnen de partij wordt omgegaan met tegenstellingen.

Op woensdagavond 18 april wordt het eerste exemplaar aangeboden aan SGP-leider Kees van der Staaij (zie https://wi.sgp.nl/actueel/18-april–waarheen-met-de-sgp/8507).¬†Het boek verschijnt bij Uitgeverij Verloren te Hilversum. https://verloren.nl/boeken/2086/254/28328/politiek-en-bestuur/mannen-van-gods-woord