Prijswinnaars Politicologenetmaal 2017

Het Politicologenetmaal is het jaarlijkse evenement van de NKWP en VPW waarop de prijzen worden uitgereikt voor de beste politicologische masterscriptie en dissertatie van het afgelopen jaar. Jouke Huijzer (Universiteit van Amsterdam) verkreeg de Daniƫl Heinsiusprijs voor zijn masterscriptie Delineating the Corporate Elite. Inquiring the Boundaries and Compositions of Interlocking Directorate Networks. Een jury onder leiding van Gijs Schumacher (Universiteit van Amsterdam) was met name onder de indruk van zijn bijdrage aan het onderzoek naar netwerkstructuren onder zakelijke elites.

Eefje Steenvoorden (Universiteit van Amsterdam) heeft voor haar proefschrift Societal Pessimism: A study of its conceptualization, causes, correlates and consequences uitgereikt gekregen van juryvoorzitter Wolfgang Wagner (Vrije Universiteit Amsterdam). Met grote waardering sprak hij over dit proefschrift over maatschappelijk pessimisme, zowel vanwege de wetenschappelijke als maatschappelijke bijdrage.