200 politicologen op Politicologenetmaal in Leiden

Net voor de Pinksterdagen kwamen tweehonderd politicologen uit binnen- en binnenland bijeen op het Politicologenetmaal. Het Instituut Politieke Wetenschap van de Universiteit Leiden organiseerde de zestiende editie van dit jaarlijkse congres van de Nederlandse Kring voor Wetenschap der Politiek en de Vlaamse Vereniging voor Politieke Wetenschappen (VPW). Een dag lang bogen onderzoekers en ook studenten zich in dertien workshops over onderwerpen als democratie op de werkvloer, de analyse van politieke teksten, partijorganisaties, beleidseffectiviteit, sociale bewegingen, afkalvende steun voor democratie, de binnenlandse politiek van buitenlands beleid en de aanpak van grensoverschrijdende crises in de Europese Unie. Prof. Dr. Donatella della Porta van het Europese Universiteit Instituut (Florence) verzorgde de hoofdlezing over sociale bewegingen in de laatste crisisjaren.

Della Porta