De gevolgen van Nexit

In de huidige verkiezingstijd plaatsen veel burgers vraagtekens bij het Nederlandse lidmaatschap van de Europese Unie. Wat zijn de gevolgen van een eventueel uittreden van Nederland uit de EU en wat zijn de voor- en nadelen daarvan? Tijdens dit symposium van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW) op locatie in Maastricht bespreken vier KNAW-leden wat er op het gebied van strafrecht, privaatrecht en de economie zou gebeuren als ons land niet meer bij de EU hoort.

Arnoud Boot, hoogleraar economie Universiteit van Amsterdam – De gevolgen voor de economie
André Klip, hoogleraar strafrecht Universiteit Maastricht – De gevolgen voor het strafrecht
Jan Smits, hoogleraar privaatrecht Universiteit Maastricht – ‘Bij het scheiden van de markt…’ Over een privaatrecht zonder de EU

Corien Prins, hoogleraar recht en informatisering, Tilburg University en aankomend voorzitter WRR, zit de bijeenkomst voor.

Datum: 9 maart 2017 van 19:30 tot 21:15 uur; Locatie: Universiteit Maastricht, Aula, Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK Maastricht
Aanmelden via: http://knaw.nl/nl/actueel/agenda/nederland-uit-de-eu-wat-kost-ons-dat?utm_source=FASoS+Employees&utm_campaign=03bae6fe11-EMAIL_CAMPAIGN_2017_02_23&utm_medium=email&utm_term=0_744b4b0db9-03bae6fe11-73408581